Christian Fennesz AUN

Christian Fennesz
AUN – The beginning and the end of all things
Ash International 9.5

Av: Magnus Nygren

Att Christian Fennesz så småningom skulle göra ett soundtrack är inte förvånande. Nu är det här (inspelat till största del 2010-2012) och det hör till österrikaren Edgar Honetschlägers Aun – The Beginning and the End of All things, en film om människa/natur, önskan att forma morgondagen och den hopplösa tron på den eviga tillväxten. Jag betvivlar inte en sekund att Fennesz med sin musik lyckas förstärka filmens budskap och vackra bilder, men tagen ur sitt sammanhang finns det en del problem. Dessvärre hjälper det inte att tre av låtarna släpptes redan 2007 på skivan Cendre (Touch) tillsammans med pianisten Ryuichi Sakamoto, och alltså (troligen) inte skrevs för filmen. Fennesz väljer att dra ut de elektroniska och stämningsskapande dronerna och bygga in dem i en ekoladdad och ganska romantisk omgivning, om än med sorgekant. Vackert, ja visst, men ofta ganska slätstruket. När han däremot lyfter fram sin gitarr händer det positiva saker, det ger både spänning och karaktär.

Soundofmusic söker webmaster

Drupalkunnig sökes till Soundofmusic. Vi trivs bra med vårt utseende, men det finns alltid saker att utveckla och förbättra. Vi behöver en webmaster som kan hjälpa oss mot en ytterst liten penning. Maila till red@soundofmusic.nu.

Jazz är farligt

1976
Spellista. Jazzen trevar. Slick fusion och rock rör om. Frijazzen i USA grupperar om och söker sig till europeiska bolag. Lyssna på Frank Lowe, Brand X, Leo Smith, Jaco och andra. Lyssna!

Powerdove på Koloniturné

powerdove