Erkki Kurenniemi & Circle

Erkki Kurenniemi & Circle
Rakkaus Tulessa
Full Contact Records (Krypt-014, LP)

Av: Sven Rånlund

Finska Circle vräker ur sig osannolikt mycket skivor och hoppar man med pickupen är det svårt att förstå att det är ett och samma band. När de nyligen spelade i Göteborg växlade de mellan progmetall och krautimprovisationer, utan ansträngning från Zappabizarrerier till kraftsånger för rökbastun. Märkvärdigt är även det icke-möte som ligger bakom tillkomsten av Rakkaus Tulessa (översätts till Love On Fire), närmare bestämt hur en kassettinspelning daterad 1972 med elektronmusikpionjären Erkki Kurenniemis pratsjungande röst flyter ihop med den musik Circle spelade in på kassett 1999. Dubbelexponeringem hänger förbluffande väl ihop, en rå och oborstad mix där Kurenniemi låter som den rabblande, galne vetenskapsman man haft på känn att han är, medan Circles bångstyriga krautlunkande à la tidiga Can håller ihop tidsresan. En udda, säkert väl mottagen hyllning på Erkki Kurenniemis 70-årsdag.

Soundofmusic söker webmaster

Drupalkunnig sökes till Soundofmusic. Vi trivs bra med vårt utseende, men det finns alltid saker att utveckla och förbättra. Vi behöver en webmaster som kan hjälpa oss mot en ytterst liten penning. Maila till red@soundofmusic.nu.

Jazz är farligt

1976
Spellista. Jazzen trevar. Slick fusion och rock rör om. Frijazzen i USA grupperar om och söker sig till europeiska bolag. Lyssna på Frank Lowe, Brand X, Leo Smith, Jaco och andra. Lyssna!

Powerdove på Koloniturné

powerdove