Illuha Interstices

Illuha
Interstices
12K 2028

Av: Mats Almegård

2011 års Shizuku spelades in i en gammal kyrka på den amerikanska västkusten. De pianon och orglar som fanns på plats samspelade med de elektroniska instrument som Tomoyoshi Date och Corey Fuller tagit med från hemlandet Japan. Till stor del handlade den skivan om en vansinnig detaljfokusering. Precis som det mesta andra på 12K kanske någon invänder. Ja, visst har det lilla ambientbolaget alltid sett till att satsa på musik med en stor passion för de små detaljerna.

Men på Interstices (mellanrummen) skapar duon en mer lössläppt musik. I den mån man alls kan tala om att vara lössläppt och göra skivor för 12K – det är ju knappast The Stooges vi talar om här. De akustiska instrumenten (piano, gitarr), rösten som talar och de skavande små ljuden kan för ovana öron låta extremt minimalistiska. För 12K-konnässörer är detta snarare stadionambient.

Därmed inte sagt att det är dåligt. Tvärtom. Det är en oerhört fin skiva, som kommer snurra många varv i mina lurar innan jag tröttnar. Den är inbjudande, mystisk, melankolisk och ljus på samma gång.

Läs mer om:

Soundofmusic söker webmaster

Drupalkunnig sökes till Soundofmusic. Vi trivs bra med vårt utseende, men det finns alltid saker att utveckla och förbättra. Vi behöver en webmaster som kan hjälpa oss mot en ytterst liten penning. Maila till red@soundofmusic.nu.

Jazz är farligt

1976
Spellista. Jazzen trevar. Slick fusion och rock rör om. Frijazzen i USA grupperar om och söker sig till europeiska bolag. Lyssna på Frank Lowe, Brand X, Leo Smith, Jaco och andra. Lyssna!

Powerdove på Koloniturné

powerdove