2006 enligt: Anders Dahl

2006 enligt: Anders Dahl

Anders Dahl (till vänster) tillsammans med Henrik Olsson på Idealfestivalen i januari 2006. Foto: Lisa Nordwall

2006 enligt: Anders Dahl

Publicerad: tors, 2006-12-28 02:34

När jag skulle skriva den här texten upptäckte jag något som förvånade mig – mina främsta musikupplevelser under 2006 var konserter. Annars brukar det vara skivor.

Konserter: Filament på All Ears-festivalen i Oslo. Goodiepal på Idealfestivalen i Göteborg och Safe as Milk festivalen i Haugesund. Howard Skempton på Ny musik i Borås. Som ni ser var hälften av favvokonserterna i Norge. Det kanske låter konstigt, att jag inte gjort det tidigare, men i år upptäckte jag hur lätt och trevligt det var att ta en buss till Oslo. Det är en tretimmars-resa från Bohuslän, där jag bor, och inte mycket dyrare än att åka till Göteborg. Nu skall jag bara komma på ett smidigt sätt att hålla reda på vad som händer där också.

Skiva: Keith Rowe & Toshimaru Nakamura: Between (Erstwhile).

Film: The Life Collection med David Attenborough. Ett överdådigt inköp på en låda med 24 dvd-skivor med Davids alla filmer. 72 timmar naturfilm och jag är glad som ett litet barn trots att jag inte hunnit igenom hälften än. Upptäcke en musikalisk frände i The Superb Lyrebird (Life of Birds, episod 6) som liksom jag, i projekten Digital Birds och Habitat, härmar sin omgivning. Den härmar fåglar, kameror, bilalarm och motorsågar med en oerhörd talang – allt för att imponera på tjejerna.

Trevligheter: Nått ut till den breda allmänheten med skivor på Häpna och Kning Disk. Gjorde min första solospelning. Skaffat två kor.

Tråkigheter: Mina käraste musikpartners Matilda Nordenström & Henrik Olsson flyttade till Stockholm. En risig regering ersattes med en ännu risigare. Terroristhotet är fortfarande en giltig förevändning att inskränka mänskliga rättigheter och rättsskydd – i Sverige och i världen.

Anders Dahl

Youtube: Georges gitarr

Spellista: Don Cherrys 70-tal

Cherry

Youtube: TD live in Coventry