2010: Petter Ottosson

2010: Petter Ottosson

2010: Petter Ottosson

Publicerad: fre, 2010-12-17 22:22

2010 var ett besynnerligt år. Fang Bomb tackade i princip nej till allt, väntade på uppslag, väntade på pengar och planerade samtidigt framtida storverk. Under året släppte vi bara ifrån oss två grejer. Först The Cosmic Serpents The Cosmic Renovation & End of Time. Och nu, precis innan jul, släpper vi en retrospektiv kassett-box med 20-årsjubilerande industriprojektet Neghantil, 1990-1996. Neghantil-boxen är utan tvekan en av våra mest överarbetade releaser någonsin, en präglad svart låda med två kassetter, en uppsättning tryckta collage-kort och en vansinnigt elegant metallpin. Mycket stiligt.

Väntandet under året var irriterande på många sätt men det var antagligen nyttigt också. Det kan vara klokt att vila lite. Och så har jag såklart ägnat tiden åt andra grejer. Jag har rest runt en del, jag har jobbat på riktigt, sett lite på tv, druckit öl, spelat typ metal på en märklig, gigantisk färja och, faktiskt, lyssnat på skivor och besökt konserter.

Störst av de sistnämnda var kanske Current 93 på HVM Forum i London i maj. Jag hade aldrig sett dem förut och det var ganska fantastiskt. Nurse With Wound spelade före och av en händelse sprang jag på Stephen Stapleton redan på toaletten, på puben bredvid konserthallen, innan spelningen. Sen var det ju faktiskt lite otroligt att Autechre spelade på Nefertiti. Lite annat, gammalt som nytt, som jag trots mitt dåliga minne kommer ihåg att jag har gillat i år är: David Sylvian – Sleepwalkers, Reel By Real - 20 Year Surkit, Neil Young - Le Noise, Conrad Schnitzler - Zug, The Black Dog - Music for Real Airports, T.A.G.C., Dungeon Acid-spelningen på Norbergfestivalen. Nagamatzu - Secret Islands of the Mad, Chris Carter - The Spaces Between, James Blake - Klavierwerke EP, Dylan Ettinger - New Age Outlaws, Man Parrish, Omar Souleyman på Hey! It's Enrico Pallazzo, Actress - Splazsh, The Minimal Wave Tapes. Och naturligtvis Swans mästerliga My Father Will Guide Me Up a Rope to the Sky.

Snart är det ett nytt år och då är det tänkt att det ska bli fart på Fang Bomb. På kö står en kassett med Martin Herterich, sjuor med bland andra I Am a Vowel och Trepaneringsritualen, album med Jasper TX, The Cray Twins och Paul Baran samt en helt ny samlingskassett med göteborgsfokus. Men först ska vi kränga Neghantil-boxar!

Petter Ottosson (Fang Bomb)

Youtube: Georges gitarr

Spellista: Don Cherrys 70-tal

Cherry

Youtube: TD live in Coventry