2010: Per Svensson

2010: Per Svensson

2010: Per Svensson

Publicerad: sön, 2010-12-19 01:53

SOUNDARTLAB 2010

I skrivande stund...arbetar jag parallellt med ritningar till en större utställning av och med Leif Elggren/Per Svensson, som kommer att visas på Kristianstads Konsthall den 9 April 2011. Jag inser att mitt arbete med konsten och ljudkonsten, är och kommer att vara ett livsdediketar arbete, då jag tittar på arbeten vi gjorde tillsammans från 1986. Jag packar mina instrument och verktyg inför LIVE IN STOCKHOLM: Leif Elggren, CM von Hausswolff, Kent Tankred, Per Svensson, inför en liveinspelning på Fylkingen i Stockholm den 17 December 2010. Konserten är en uppföljare till konserten LIVE IN LA från1999 utgiven på Firework Edition Records. I detta ögonblick inser jag...

...att mitt musikaliska år har gått hand i hand med min bildkonst. I September visade jag ljud/konstutställningen The State of the Art på Martin Bryder Gallery i Lund. Jag presenterade ett interaktivt ljudgolv på ca 45 m² och visade målningar, teckningar och objekt. Gav ut en multipel Box innehållande ett full-längds-album, C-prints och texter.

Under 2010 har jag arbetat ihop med Ljudkonstnären Duncan Nilsson Pinhas i projektet EYE OF THE STORM som skall realiseras i Paris våren 2011. Jag kommer att arbeta på Cité Internationale des Arts i Paris under 2 månader Januari och Februari.

Ett album kommer att produceras under 2011 även tillsammans med Henrik Rylander. Den 3 Oktober 2010 genomfördes konserten PER SVENSSON/HENRIK RYLANDER PLAY NIKOLA TESLA på Atalante i Göteborg med film och liveelektronik. Detta kommer att bli LP på Eter Records som drivs av Rasmus Alkestrand.

Strävan har under 2010 har hela tiden varit att förena Bilderna med Ljuden att jobba på med små medel men med stor arbetsinsats. När de multinationella skivbolagen sjunker likt blödande oljetankers jobbar de mindre oberoende bolagen på och vinner mark. Det politiska ställningstagandet kommer oftast att går hand i hand med det musikaliska uttrycket. Man hör alltid intensionen i ett musikaliskt verk. Musik och ljudkonst är så pass direkt förknippat med uttrycket – uppkopplat till känslor och den alstrande energin. Skrev 2010 en hyllningslåt till den allt för tidigt bortgångne Torbjörn Abelli. Denna musik skall finnas med på en kommande Album ihop med Henrik Källviks mfl i Hammenhög.

SOUNDARTLAB har under året mastrat Ulf Linde och C.F. Reuterswärd för Olofbright/Arena.

Mats Gustafsson/Jakob Riis/Per Svensson spelar in material till en Vinyl på Gaffer Records.

John Essing/Sofia Härdig/Per Svensson har arbetat med musik till kommande skiva mastrat av SOUNDARTLAB och Johan Forsman i Göteborg.

2010 har varit mer studioarbete än Live för mig. 3 st Album ligger färdigmastrade för att ges ut
under 2011:
THE KINGDOM OF EVOL featuring FREDDIE WADLING,
PER SVENSSON/EBBOT LUNDBERG/MATS GUSTAFSSON,
THE NEW CLEAR PLANTS & THE BUTTERFLY EFFECT/Per Svensson soloalbum.

Jag planerar nu en internationell minifestival för ljudkonst med stöd från Framtidens Kultur, som om allt klaffar, skall äga rum i södra Sverige sensommaren 2011.

Elden i smältdegeln har inte slocknat...CREATE THE NEW ALCHEMY!

Youtube: Georges gitarr

Spellista: Don Cherrys 70-tal

Cherry

Youtube: TD live in Coventry