2011: Joachim Nordwall

2011: Joachim Nordwall

Med Lisa och Jean-Louis utanför Maria am Ostbahnhof i Berlin. Foto: Benjamin Biel.

2011: Joachim Nordwall

Publicerad: tors, 2011-12-15 16:34

2011 har varit ett oerhört händelserikt år. Kanske det bästa händer just nu eller nyss, skriver från ett loft jag hyr i New York under några veckor. Förra helgen arrangerade jag festivalen Swedish Energies på Issue Project Room i Brooklyn. En helt magisk upplevelse. Jag har nog aldrig arrat något där samtliga inblandade gjort bland det bästa jag sett dem göra. Kanske är det den här underbara staden som får ut det bästa av folk? Två dagar av vänner och musik. Perfekt. Och förbannat roligt att göra något här! Längtar efter en fortsättning.

The Skull Defekts släppte Peer Amid på Thrill Jockey och turnérade (bästa turen någonsin med fantastiska musiker och människor) USA med Daniel Higgs och ZOMES. Repade i Tortoises sunkiga relokal med äckligaste toan den sidan Atlanten. Spelade in 2013-3012 12"an i Pawtucket på en ledig dag och som visade sig vara ett av mina bästa upplevelser musikaliskt någonsin. "Ren magi" räcker inte... Det var något mer. Vi gjorde också ett gäng spelningar runt om i Europa. Jag fick känna på lyxen av att vara trött att stå på scen. Vi fick äntligen igång vår egna lilla godsak Skull Disk också för lite privatpressar och annat junk.
Toppar: Brooklyn, Chicago, Birmingham.
Konsertersommanlikagärnakundehagettfani: Buffalo, Paris.

Jag släppte min soloplatta Ignition på Ash International och gjorde årets enda sologig i London (blir inget sånt på ett tag kan jag säga). Mitt år har bestått av mycket tankar på och runt Fylkingen som jag blev ordförande för i våras. Jag satte upp ett gäng gigs både där och på Nef, spelade med Oceans of Silver & Blood och stråkar i Belfast och en massa annat stök. Jag och Henrik Rylander gjorde musik till Lotta Melins Restless Legs på Dansens Hus. Enorm upplevelse. 2012 ska jag koncentrera mig på ny musik, både egen och med The Skull Defekts, och nya projekt jag sysslar med. Jag och Jean-Louis ska äntligen få ut en High Boys-platta och så har jag börjat göra musik tillsammans med Johan Berthling.

Bästa konsert 2011: Prince i Slottsskogen i Göteborg - skön mix av Gud och sex.
Bästa skiva 2011: Ectoplasm Girls TxN LP.
Bästa konstupplevelse under året: Carsten Höller på Hamburger Bahnhof i Berlin, Sten Hanson på Galleri Niklas Belenius i Stockholm, Lisa Nordwall, Henrik Rylander och Joyce Ip på Macforum i Götet, ateljéhäng med Jan Håfström.
Bästa musikupplevelse 2011: Att lyssna på rullband med Lary 7s kompositioner i hans underbara lägenhet på East 3rd Street, Manhattan.
Sämst med 2011: X2000.

Youtube: Georges gitarr

Spellista: Don Cherrys 70-tal

Cherry

Youtube: TD live in Coventry