2011: Mats Äleklint

2011: Mats Äleklint

Mats Äleklint. Foto: Lars Jönsson

2011: Mats Äleklint

Publicerad: tors, 2011-12-15 16:14

Några höjdpunkter jag minns från 2011:

Året började med att Je Suis spelade in sitt debutalbum Mistluren, gjorde några spelningar med Goran Kajfes Subtropic Arkestra, åkte på jazzklubbsturné i Sverige med LED, spelade med Je Suis i bla. Eskilstuna och Alvesta, Stockholm Jazz och Umeå. Åkte till Oslo och spelade in skiva med All Included, tillbaks till Oslo för ny skivinspelning, denna gång med Trondheim Jazz Orchestra och Motorpsycho.

Vi gjorde en frijazzparad på Stockholm Jazz Festival under ledning av Per-Åke Holmlander, Martin Kuchens band Angles växte till en oktett för ett gig i Ljubjana, åkte till Molde och spelade med Dave Holland och Trondheim Jazz Orchestra, häftigt att få träffa och spela med en sån legendar, en annan fick jag spela med på Kulturfestivalen I Stockholm, nämligen Martha Reeves and the Vandellas.

Yun Kan 10 spelade i Linköping och på Blow Out festivalen i Oslo, jäkla häftig festival, norrmännen dom kan! Fick ett resestipendium från Umeå Jazzfestival/Balticgruppen, mycket hedrande och roligt. Gjorde ett mycket roligt gästspel med den norska trion SAKA på Glenn Miller Café. Ett annat roligt gästspel var med Oddjob I Östersund, årets sista skivinspelning blev med The Thing och Neneh Cherry, där jag också skrev ett par blåsarr, ska bli spännande att höra det när det kommer ut i vår!

Lägg också till alla andra spelningar, på Glenn Miller Café, Fasching och andra jazzhak, livet som anställd teatermusiker i ett halvår på stadsteatern, diverse andra gigs runt om i Sverige och utomlands, byggandet av rörförstärkare och annan musikelektronik, många roliga jam, och massa fantastiska konsertupplevelser så blev det ett ganska fullt år.

Youtube: Georges gitarr

Spellista: Don Cherrys 70-tal

Cherry

Youtube: TD live in Coventry