2011: Rickard Daun

2011: Rickard Daun

2011: Rickard Daun

Publicerad: mån, 2011-12-12 01:06

2011 har sett ut som vanligt, d.v.s, jag har inte köpt så mycket ny musik, modifiering jag har köpt mycket musik men ej musik som är inspelad under det gångna året. De få skivorna har sträckt sig till antingen band/artister jag har bokat eller vänners skivsläpp.

Däremot har jag upptäckt och upplevt fler artister live än vad jag har gjort på länge. I egenskap av arrangör både under namnet singsang men nu på senaste tiden Get Daun, har jag under detta år anordnat ca 40 arrangemang på olika platser i Malmö. Flera har lämnat avtryck hos mig dels genom liveupplevelsen men lika mycket mötet med spännande artister från hela världen samt deras upplevelse tillsammans med publiken. Några har självklart stuckit ut lite extra, oftast med kombinationen av oväntat bra liveframträdande tillsammans med kvällens inramning.

Utan någon rangordning plockar jag fram kvällen med den finska electro-techno-rocktrion K-X-P. En kall februarifredag fylldes min ateljelokal även kallad Singsang-studion. Tillsammans med en entusiastisk svettig publik fick både bandet och alla besökare en intim och unik kväll.

En överraskande spelning blev det med franska Aluk Tudulo som live levererade tajt progressiv metal som mer förde tankarna till Magma, Hawkwind såväl som Om. JD Emmanuel var helt okänd för mig innan erbjudandet kom att boka honom tillsammans med Dolphins Into The Future. En makalöst bra spelning med hans minimalistiska new age! Tacksamheten för att få chansen att spela live för första gången utanför USA smittade av sig både på hans musik men framförallt på publiken.

En till glädjespridare kom ifrån portugisiska Gala Drop som dagen innan midsommarafton lyfte taket inne på Singsang-studion. Blandningen av balerisk disco, dub och psych gjorde sig perfekt denna sommarkväll.

Vidare under sommaren så ställdes Emeralds på en utomhusscen i Folkets Park. En gratisspelning på Far I Hattens dansbana, Emeralds tunga och höga synthmusik dränkte ett enormt skyfall och skapade sitt egna kosmiska oväder!

Under hösten har Chris Corsano tillsammans med Dennis Tyfus spelat mitt i en minst lika flippad minigolfutställning på Skånes Konstförening. En otrolig närvaro och uppfinnesrikedom hos båda dessa mångfacetterade herrar.

Även om flera berättat om storheten hos franska trion Cheveu så hade jag inte väntat mig att det skulle vara så bra, electro-garagerock i all sin ära men lika mycket noise och industri hördes i deras framträdande inne på lilla Far I Hattens bar.

Circle gjorde mig återigen inte besviken, med flera ben i teatral hårdrock, sleazig rock och pompös metal skulle egentligen det mesta kunna gå fel. Circle klarar sig ”nästan” alltid ur det banala och levererar istället kompromisslös underhållning i form av fri-forms-speedmetal.

Av alla dessa kvällar står ändå ett arrangemang som det mest lyckade, inte kanske främst p.g.a konserten utan allt omkring. Dennis Lood som driver skivbutiken Rundgång fick kontakt med Veronica Vasicka som driver skivetiketten Minimal Wave och vi bokade henne för en torsdag i mars. Tillsammans med kultbandet Frak fylldes återigen Singsang-studion, trots flera vändningar under kvällen då Vasicka blev sen och uteblev från sitt dj-set p.g.a försenat flyg. Till slut kördes hon över från Köpenhamn och ställde sig bakom skivspelarna efter 00, trots vardagen stannade en stor skara dansandes människor kvar och gjorde detta till en minnesvärd kväll. Mycket tack vare att Frak gjorde sin första Malmöspelning någonsin och den var inte helt oväntat galet bra!!!

GET DAUN [arrangör]
NO DAUN [dj]
rev/vega rec [skivetikett]
Flowers Must Die [band]

Youtube: Georges gitarr

Spellista: Don Cherrys 70-tal

Cherry

Youtube: TD live in Coventry