2011: Per Svensson

2011: Per Svensson

2011: Per Svensson

Publicerad: mån, 2011-12-12 12:51

Svart Ljus // Visuella Ljudvågor

2011 var fokus på det personliga uttrycket med utställningar i Paris och Finland och artist in residens på Cité internationale des arts i Paris och SUMU A.i.r i Åbo i Finland, samtidigt ett givande samarbetsår där gemensamma idéer och energier omvandlades till suggestiva psykedeliska bilder och ljudkonst. Skapelsens närvaro. Passionen, Lusten...Samarbeten som känns djupt i själen och som tveklöst påverkar och sätter nya energier i rörelse. Fokus på Alkemi, Ljudkonst och EVP, Psykedelisk rock och ockulta toner....

Utställningen på Kristianstads Konsthall Inre Röster/Inner Voices i våras ihop med Leif Elggren och konserten ihop med Freddie Wadling, Michael Esposito, Leif Elggren. Utställningen, Boxen och konserten Inre röster/Inner Voices live...Paranormala frekvenser...Gav energi. Höstens Inspelningar ihop med Michael Esposito i the Ghosts of Ogilvie Station (Phantom Plastics/Firework Edition Records 1096. Flexi) - Extraherade röster genom min
Oscillograf, Nordmende UO963, ett extra intressant projekt. 8 Livekonserter med Eye of The Storm, fyra i Frankrike och fyra i Sverige ihop med Duncan Nilsson-Pinhas. 2 filmer, 2 CD, en ltd.ed Box. Grym upplevelse!. Inspelningar i STUDIO RAMSES i Paris. Tack Richard Pinhas!!! Mindmachine släppte ny Psych/Folk singel via Record Union.

Resor och åter resor genom luft och på hav, genom svart ljus och visuella Ljudvågor...

The Kingdom of Evol featuring Freddie Wadling

2011 var året då ljudbilden av gjorda inspelningar hade destillerats klart och realiserades till en magisk master för kommande pressning av Vinyl för the Kingdom of Evol featuring Freddie Wadling. I Soundartlab och i studion i Göteborg med Johan Forsman kunde jag producera klart en LP med 8 spår + två singelspår och materialet till en one-sided LP. Grunderna till materialet gjordes av Freddie Wadling//Per Svensson under 2007-2008 på Stadsteatern och Gröna gatan i Majorna i Göteborg med en 8 kanals porta MT8X. Sammanlagt 10 låtar Psykedelisk rock varav 5st är skrivna av Freddie Wadling själv och 5 spår av mig spelades in och mixades i Göteborg under 2009-2010. Minns tydligt nu...Det var magiskt...Freddie, Joachim, Henrik och jag under en session i studion i Göteborg då vi genomförde en oförglömlig inspelning som vi satte på första tagningen. Då firade vi på Jazzå på Andra Långgatan efteråt. Leif Elggren bidrog senare med fantastiska ljud som infogades. Ett ovanligt psykedeliskt år således, audiellt och visuellt för mig, Freddie Wadling, Leif Elggren, Joachim Nordwall och Henrik Rylander i skepnad av detta nypsykedelsika monster som under våren 2012 släpper en one sided LP på Heartwork Records. Hela albumet kommer att ges ut strax efter på annat bolag. När jag tänker tillbaka på låten "Black Light" som jag skickade 2008 till Freddie, och som stormförtjust hörde av sig och bokade Stadsteatern för en inspelningssession, det var där Freddie kom på att bandet skulle heta Kingdom of Evol.. Nu väntar release och livespelningar på materialet under 2012. Det hela började med svart ljus...Vi arbetar också parallellt under 2011 med en större utställning som kommer att äga rum på Borås Konstmuseum 2012.

SVART LJUS

Borås Konstmuseum, 4 februari - 1 april, 2012
En utställning om det mörka ljuset, den inre svärtan, det ockulta och den mörka materien.
Teckningar, fotografier, installationer, ljud och filmer av Freddie Wadling, Leif Elggren, Annika von Hausswolff, Per Svensson, Ulrich Hillebrand, Lotta Antonsson och Henrik Rylander. Sju konstnärer med ett förflutet i kretsen kring skivbolagen Radium 226.05 och Firework Edition under 80 talet. I utställningen presenteras både tidiga och nyproducerade verk, vissa verk har aldrig tidigare visats publikt.

Vernissage med skiv- och katalogrelease den 4 Februari 2012 kl. 13.00. Konstnärerna medverkar på vernissagen. En filmisk och musikalisk upptakt för Svart Ljus ges på Internationella Filmfestivalen i Göteborg 2012 (27 januari - 4 februari).

Genom ett psykedeliskt prisma i ett nybyggt teleskop ser och hör jag nya verk 2012:
The Kingdom of Evol featuring Freddie Wadling, One-Sided LP, Heartwork Records
The Kingdom of Evol featuring Freddie Wadling, LP-album...
nya Lpn med the New Alchemy – Per Svensson//Ebbot Lundberg + Mats Gustafsson and
Clay Ketter, ges ut via Subliminal Sounds.
Per Svensson - The Forces of Nature & The Butterfly Effect, Eter Records

Top Notch 2011
Träd Gräs och Stenar - Gärdet 12.6.1970, 2xLP ltd Ed of 500, SUB-076-LP, Subliminal Sounds, 2011
Endless Boogie – Focus Level, No Quarter, 2008
The Velvet Underground – Loaded / Fully Loaded Edition, 1970 & 1997.

Youtube: Georges gitarr

Spellista: Don Cherrys 70-tal

Cherry

Youtube: TD live in Coventry