2014 : Carl Michael von Hausswolff

2014 : Carl Michael von Hausswolff

Publicerad: fre, 2014-12-19 12:48

Året började raskt med två konserter: en på Södra Teatern i Art Birthday’s regi och en på Berghain i Berlin i CTM/Transmediale’s regi.

Sedan bar det iväg till Marrakech för att installera den tionde versionen av ljud-installationen freq_out. Det var fantastiskt att träffa mina kollaboratörer JG Thirlwell, Kent Tankred, Leif Elggren, Maia Urstad, Tommi Grönlund, Petteri Nisunen, Benny Nilsen, Mike Harding, Christine Ödlund, Franz Pomassl, Anna Ceeh Jacob Kirkegaard, Brandon LaBelle och det marockanska kollektivet från Kamar Studios i denna exotiska atmosfär.

Ganska snart efter Marocko så blev det klart med att installera en permanent version av freq_out (freq_out 1.2∞(skandion)) i det nyligen uppförda sjukhuset för cancer behandling i Uppsala kallat Skandionkliniken, och efter ytterligare sex månader stod ljudverket klart.

Vad beträffar konserter så försöker jag att inte spela för många men att helt hålla sig ifrån detta går inte. Ytterligare konserter under året har varit i Austin och San Antonio (Texas) tillsammans med Leif Elggren, samt i Philadelphia (ICA), Riga (Botanical Graden) och inte minst mitt på torget i Rasa, en liten stad i Istrien, Kroatien.

Hemma har det inte spelats speciellt mycket ny musik. Snarare har jag maniskt spelat klumpar av varierat slag: Bob Dylans plattor från sent 70-tal; Kevin Ayers; Penderecki; Yoko Ono och också då Unfinished Music #1 och #2 av Lennon/Ono; Leslie Winer; Mountain; Jack Bruce; Francoise Hardy; Bryan Ferry; Coil, The The och Russell Haswell. Dessutom har jag testat och åter testat den nya LP:n som jag komponerat med Leslie Winer (kommer på MonotypeRec), den nya 12” EP:n som kommer snart med Gomila Park (jag och Martin Rössel) på RasterNoton och den nya LP:n med studio mixar från freq_out i Uppsala (Touch).

Årets plattor:
Edward Graham Lewis två LP/CD:s All Under och All Over på Editions Mego.
Klara Lewis LP/CD Ett på Editions Mego.
John Duncan’s samarbeten med Jim O’Rourke (iDeal) och Masami Akita (Tourette):
Hildur Gudnadottir’s nya Saman på Touch.
Akoz Rozmann båda dubbelLP:s på Ideologic Organ/Mego.
och självklart Anna von Hausswolffs orgelmusik utgiven på LP av Touch.

Youtube: Georges gitarr

Spellista: Don Cherrys 70-tal

Cherry

Youtube: TD live in Coventry