2015: Per-Åke Holmlander

2015: Per-Åke Holmlander

Tubaisten Per-Åke Holmlander.

2015: Per-Åke Holmlander

Romantikern Per-Åke Holmlander.

2015: Per-Åke Holmlander

Publicerad: tis, 2015-12-15 17:02

Av: Per-Åke Holmlander

Att tvångsmata er, mina kära läsare, med mer eller mindre egoinriktade nedslag från mitt förväntat spännande och glamorösa musikerliv är inte riktigt min grej. Seriöst – hur kan det vara spännande att läsa om mina bravader – vem bryr sig. Hurusom. Mina eventuella succéer och tillkortakommanden får någon annan berätta om.

Dock vill jag förmedla ”en iakttagelse” som blivit väldigt tydlig för mig det år som varit. En betraktelse om att man t.o.m. vid mina år faktiskt kan växa upp ännu lite mer. För det är lite omtumlande och speciellt att ”plötsligt” vara äldst. Tro mig.

I slutet av april var det nystart för Fire! Orchestra på Orionteatern. Bandet hade slimmats och många var nya i bandet. Fantastiskt spännande och kul. Jag noterade att Lotte Anker skulle vara med och tänkte stilla att då är jag väl kanske inte äldst i bandet. Hehe. Eller…???…det måste kollas upp. Sagt och gjort. Tji fick jag. Jag är äldre än Lotte och därmed äldst i bandet. Märkligt.

Veckan efter Fire! Orchestra åkte jag ner till Zürich för en Europaturné med Paal Nilssen-Love och hans Large Unit. Jag skulle bara vicka på den turnén men blev till min stora lycka kvar i bandet. Ånyo fantastiskt spännande och kul men här var jag ju solklart äldst. Märkligt.

Att ”plötsligt” bara sådär på ett par dagar bli så tvärgammal skakade mig lite lätt. Inte ung och inte ens lovande längre. Hur ska detta sluta tro. Jo - i ett fantastisk trevligt och härligt omtumlande musikerår faktiskt – and it´s just the beginning. Se upp i backen !!!

Kom ihåg att gammal är äldst.

Ett Gott Nytt 2016 på er ungdomar och alla andra önskar härmed - Per-Åke Holmlander.

Youtube: Georges gitarr

Spellista: Don Cherrys 70-tal

Cherry

Youtube: TD live in Coventry