2015: Malin Wättring

2015: Malin Wättring

Malin Wättring.

2015: Malin Wättring

Publicerad: mån, 2015-12-14 11:59

2015, ett tandlöst år. P g a en inflammation fick jag i dec 2014 ta bort tanden till höger om höger framtand. Först skulle jag läka, sen fick jag en titanskruv inopererad i överkäken som också skulle läka. Har ännu inte fått nån tand, segt! Mycket oro kring hur det skulle gå att spela efter operationerna. Tack och lov har det gått relativt bra. Kroppen reagerade dock väldigt kraftigt på titanskruven och har skickat massa konstiga signaler. Har besökt en mängd läkare, svårt att få hjälp. Nu börjar det äntligen gå åt rätt håll. Har dock fått en känsla av att en måste ha en sjukvårdsförsäkring för att få bra vård och bemötande idag. Håller Sverige på att bli USA? Deppigt! Under denna process har jag kunnat hämta styrka och kraft i musiken, den ger läkning. Det här har jag jobbat med under året:

Releasen av mitt debutalbum Glöd med Malin Wättring 4&8!!! Detta kändes som ett stort steg på min musikaliska väg! Albumet släpptes som dubbelvinyl på Havtorn Records och det blev ett konstverk som jag är mycket stolt över! Under året har vi gjort en del kul spelningar, bl a på FOLK, Jazz i Malmö, GMLSTN jazz & klubb, Entra. Jag tycker att båda banden bara blir starkare för varje konsert och jag är oerhört glad över att få spela med dessa musiker, som både tar plats och ger av sig själva men också ger så mycket plats. Tack för det!

Har spelat med Attack, det är alltid ett äventyr att ge sig iväg med dessa fantastiska galningar! Vi peppar inför releasen nästa år! Skivan är bra, dystopisk tycker jag, men med ett lyckligt slut. Har släppt skiva med Johan Moir Ensemble, han är en mycket fin kompositör, kolla in honom! Hoppade även på Susanna Risberg trio-tåget, det är också ett roligt äventyr! Våra gemensamma mellansnack är så fantastiska att vi ska söka extraknäck som programledarpar för Bingolotto. Look out!

Medverkade i Women in jazz-projektet. Det var tyvärr en mer negativ än positiv upplevelse för mig. Tycker att en hade kunnat göra så mycket bättre och vettigare saker för pengarna. Dock så var det kul att få resa till USA, vi var både i Washington och New York. Hörde mycket fin musik, åt god mat, hade bra och utvecklande samtal. Fick också möjligheten att se Björkutställningen på MOMA, kul!

Har hamnat i en del storbandssammanhang, medverkade i Nils Landgrens Jazz Baltic All Star Big Band under ledning av Ann-sofie Söderqvist på STHLM jazz. Älskar Ann-sofies musik! Deltog också i Bohuslän Big Bands Up & coming projekt. Spelade ett eget verk för oktett med träblåset & kompet, och det kände så bra att vi ville samarbeta igen. Vi har under hösten ansökt om ett komponistbidrag, för att jag ska skriva till storbandet & min kvartett under 2016. Det beviljades, så det blir av! Hjälp! Och jippi!

Det nästan roligaste av allt är att jag har köpt min första egna elgitarr & förstärkare! Det känns sjukt kul! Det är till mitt soloprojekt jag jobbat med under några år. Under 2016 kanske jag vågar mig ut på en scen, vi får väl se...

Nåt annat riktigt kul var att jobba på Popkollo jazz i somras, ett musikläger för tjejer & transpersoner mellan 12-18 år. Jag älskar det! Deltagarna är bäst och det blir musik på en gång, trots att vissa aldrig spelat instrument förut! Popkollo är en fantastisk organisation som sen 12 år verkar för ett jämställt musikliv & vi finns över hela landet. Vi har ett normkritiskt perspektiv och uppmuntrar våra deltagare att använda sig av sin egen kreativitet och skapa utifrån sig själva. Varje år går ca 4-500 deltagare på Popkollo men vi behöver göra ännu mer verksamhet för att råda bot på mansnormen inom musikbranschen. Gå in på popkollo.se och stöd vår organisation om du vill hjälpa oss nå vårt mål.

Sen kan jag ju inte undgå att nämna det fruktansvärda som sker i världen just nu. Det är förjävligt! Avslutar med att citera en god vän; ” i tider som dessa är bland det bästa vi kan göra, att sprida kärlek runt om kring oss”.

Ps. Glöm inte kolla in årets bästa band, Rome is not a town. Tar över världen när som helst!

Youtube: Georges gitarr

Spellista: Don Cherrys 70-tal

Cherry

Youtube: TD live in Coventry