Kalas på Lustigkulla

Kalas på Lustigkulla

Birgit Ulher, trumpet

Kalas på Lustigkulla

Katt Hernandez, violin

Kalas på Lustigkulla

Sven Rånlund, elektricitet

Kalas på Lustigkulla

Johan Redin, slagverk - David Linnros, saxofon

Kalas på Lustigkulla

Publicerad: mån, 2012-04-23 22:57

Den digitala musikbibeln Soundofmusic börjar sakta men säkert att materialisera sig: det började med en oemotståndligt fräsig t-shirt (ja, ja, reklam!) och nu en vinylskiva som vi själva har producerat för att tacka dem som visar oss sitt stöd.

Det är alltså inte bara läsare utan också musiker som stöder oss. Vi har stolt mottagit två spår från litet olika håll inom dagsaktuell improvisationsmusik: Mats Gustafsson har bidragit med "Something New" med trion Fake the Facts (tillsammans med Dieb13 och Martin Siewert) som nyligen släppt ett album på tyska Editions Mego, och Birgit Ulher ett stycke ur sitt ständigt utvecklande projekt "Radio Silence No More". Singeln är vackert utformad som en replika av det tyska konstmusikbolaget Wergos sextiotalsserie "Studio-Reihe neuer Musik".

omslag

Under torsdagskvällen innan festivalen New Perspectives 2012 ruskade om Västerås så passade vi på att värma upp med en releasefest på Lustigkullagatan vid foten av Djäkneberget i samma stad. Om Soundofmusic har startat en vänförening så vad vore inte naturligare än att se till att möta så många av våra vänner som möjligt. Många dök upp: musiker, kritiker, konstnärer, barn, arrangörer och entusiaster, för att lägga vantarna på de första exemplaren samt njuta av olika former av improviserad musik.

Birgit Ulher hälsade på och gav ett smakprov på vad hon dagen efter skulle skapa tillsammans med Andrea Neumann i en bejublad konsert, och den stockholmsbaserade violinisten Katt Hernandez trollband oss med en mikrotonal stråkstorm. Kvällen avrundades med en sprakande och skrapande session av Sven Rånlund, Johan Redin och David Linnros, vars röst många känner igen från P2:s Kalejdoskop och vars ton återfinns i konstellationer som Konatus och duon med Lisa Ullén.

Det var med en smak av oliver och rusdryck som Soundofmusics redaktörsstab somnade med ett leende på läpparna och en vinylsingel i famnen.

Youtube: Georges gitarr

Spellista: Don Cherrys 70-tal

Cherry

Youtube: TD live in Coventry