Anthony Burr & Skúli Sverrisson A Thousand Incidents Arise

Anthony Burr & Skúli Sverrisson
A Thousand Incidents Arise
The Worker’s Institute 003

Av: Tobias Norström

Publicerad: sön, 2009-11-01 19:45

Till vardags spelar Anthony Burr klarinett i Rich Woodson's Ellipsis med bland andra John Hollenbeck, Peter Epstein och givetvis Rich Woodson. Skúli Sverrisson å andra sidan är en man med många järn i elden. Han spelar bland annat bas i Pachora och Jim Black & AlasNoAxis, mixar åt yeah NO som lägger laptopslingor till Napoli 23.

Vad som förenar dessa två herrar är jazzen. Så gott som alla projekt de kör nävarna i berör antingen frijazz eller avantgardejazz och när de så bestämde sig för att tillsammans starta ytterligare ett sidoprojekt kändes det helt naturligt att även detta skulle vara starkt förankrat i jazzen. Men så blev inte fallet, för även om "A Thousand Incidents Arise" består av en relativt stor del jazz är det inte den som utgör fundamentet.

"A Thousand Incidents Arise" består av fyra spår, det första domineras av melodiska gitarrslingor som vävs in och ut i sömmarna av en stödjande orgel. Andra spåret består helt av olika blåsinstrument där Anthony Burrs klarinett lyser starkast och klarast och det tredje bygger på vackert komponerade elektroniska ljudslingor. Det fjärde och sista spåret är i sin tur en blandning av de tidigare tre, en slags kompott av gitarr, klarinett och laptop som på ett egendomligt vis binder ihop helheten hos "A Thousand Incidents Arise". Resultatet är vackert och väldigt begåvat och ännu en gång visar The Worker’s Institute att de är ett bolag att räkna med.

(Publicerad 2006)

Youtube: Georges gitarr

Spellista: Don Cherrys 70-tal

Cherry

Youtube: TD live in Coventry