Bardo Pond Ticket Crystals

Bardo Pond
Ticket Crystals
ATP Recordings 21 (Border)

Av: Mats Gustafsson

Publicerad: tors, 2009-10-22 01:58

Med tanke på den musikaliska utveckling som Bardo Pond inlett de senaste åren borde man måhända inte längre kunna överraskas, men när bandet väljer att göra en popdoftande version av John Lennons “Cry Baby Cry” sker just detta ännu en gång. Att nämnda spår dessutom visar sig vara en förträfflig, folkinfekterad pärla gör sannerligen frågeställningen än mer anmärkningsvärd. Att kalla ”Ticket Crystals” en popplatta är tveklöst att ta i men det förekommer melodiska sekvenser och tydligt urskiljbara instrument och sång på ett helt annat sätt än någonsin tidigare .

De som i första hand gillar Philadelphiagruppen för deras distorsionsmättade härdsmältor behöver dock inte misströsta då ”Ticket Crystals” innehåller lite för alla. Inledande ”Destroying Angel” är mitt i sin feedbackdränkta ursinnighet och maniska våldsamhet kontemplativ på ett sätt som bara Bardo Pond kan vara.

”Ticket Crystals” placerar sig knappast i samma klassiska terräng såsom ”Amanita”, ”Lapsed” och ”Dilate” men är likväl en imponerande uppvisning i förvånansvärt lågmälda musikaliska kontraster och tumultartad psykedelisk dronerock av absolut högsta klass.

(Publicerad 2007)

Youtube: Georges gitarr

Spellista: Don Cherrys 70-tal

Cherry

Youtube: TD live in Coventry