Best Coast - Crazy for You

Best Coast
Crazy for You
Wichita
(rock)

Av: Jens Holmberg

Publicerad: tors, 2010-09-09 20:33

Plötsligt är det sol, stränder och fuzzig tuggumipop som gäller. Glöm Brooklyn och Berlin - nu kommer den hetaste musiken från Kalifornien. Hippast av dem alla är Best Coast. Och det handlar inte om vilket band som helst utan om en indiepoptrio med Bethany Cosentinos från Pocahaunted i spetsen. Efter en uppsjö av bloggbävande 7”-singlar på små bolag som Art Fag och Black Iris kom så äntligen fullängdaren ”Crazy for You” på etiketten Mexican Summer.

Musiken är kvick, rak och fylld av sköna harmonier. Låtarna navigerar mellan gamla pojkvänner, soliga stränder, lightdroger och doo-wop. Med tydliga refränger att hänga upp öronen på är det lätt att slitas med i framfusiga ”Boyfriend” och ”When the Sun Don´t Shine”. Musiken är väldigt charmigt i all sin enkelhet med Breeders och Vivian Girls som tydliga referenspunkter. Det är med andra ord långt ifrån Pocahaunteds fladdriga lägereldspsykedelia.

Best Coast har mycket att hämta i Cosentinos klara och rena röst. Hon slår an varje ton med pondus och precision. Att det ofta rimmas i stil med crazy/lazy osv gör inte så mycket. Visst är det banalt men det behövs något som planar ut längtan efter tillbakalutat semesterliv och planlöst driftande. Och Best Coast passar perfekt för det.

Läs mer om:

Youtube: Georges gitarr

Spellista: Don Cherrys 70-tal

Cherry

Youtube: TD live in Coventry