Bill Wells / Annie Whitehead / Stefan Schneider / Barbara Morgenstern Paper of Pins

Bill Wells / Annie Whitehead / Stefan Schneider / Barbara Morgenstern
Paper of Pins
Karaoke Kalk 54

Av: Magnus Nygren

Publicerad: fre, 2010-03-05 02:17

Tyvärr är kvartetten Bill Wells, Annie Whitehead, Stefan Schenider och Barbara Morgenstern inte riktigt lika charmiga på Paper of Pins som de var på mini-cd-debuten Pick up Sticks som släpptes på Leaf 2004. Kanske berättar det mer om debuten än om efterföljaren eftersom den senare ändå har flera riktigt bra låtar. Musiken handlar i mycket om vemodig instrumental pop där syntar, piano, gitarr, trombon, bas, orgel, viola och dator samsas om utrymmet.

Det är spännande att höra hur de olika instrumenten ställs i förgrunden på olika låtar och ger olika intryck. I ”Produce of more then one Country” tar Annie Whitehead kommandot med sin enkla och tydliga trombon. Instrumentets något hoptryckta ton, framförd mjukt och vackert av Whitehead, är alldeles fantastisk. ”Rowing without oars” bygger på en fin melodisk syntslinga. I ”Loitering with Intent” löper Bill Wells plockande gitarr parallellt med en dubbig syntslinga à la Mapstation från Schneider. Ett ödsligt piano sticker ut i ”Brown Recluse”.

De olika instrumenten får Paper of Pins att löpa åt olika håll. Samtidigt finns ett sammanhållande kitt som gör att det aldrig känns spretigt, även om flera låtar trots allt är lite lösa i fogarna. Kanske inte improviserade, tillåtande är nog ett bättre ord. Men visst hittar de varandra, dessa fyra fina musiker. Med sin stora värme och sin instrumentering hittar de dessutom ett ganska speciellt sound som jag gärna tar del av.

Youtube: Georges gitarr

Spellista: Don Cherrys 70-tal

Cherry

Youtube: TD live in Coventry