Birchville Cat Motel Curved Surface Destroyer

Birchville Cat Motel
Curved Surface Destroyer
Last Visible Dog LVD 105/06/07

Av: Mats Gustafsson

Publicerad: tis, 2009-11-17 14:20

Absolut ingen bortsett från Chris Moon som driver det förträffliga skivbolaget Last Visible Dog skulle komma på tanken att släppa en 3cd-box med Birchville Cat Motel. Det finns en sådan ohämmad entusiasm och till och med naivitet i det han gör som i det närmaste saknar motstycke.

Tanken med ”Curved Surface Destroyer” är att omfamna stora delar av det nya zeeländska enmansbandet Birchville Cat Motels karriär genom att samla inspelningar från sex olika spelningar under åren 1998-2006. Resultatet är en sprakande och dynamisk uppvisning i allt från långsamt föränderliga och påtagligt mörka dronetapeter till den monsunliknande elektroniska vendetta man kunde uppleva när Birchville Cat Motel spelade i Göteborg häromåret.

Det går att argumentera att det här mest är ett släpp för dem som redan hört det mesta av det som Campbell Kneale varit involverad i, men jag är samtidigt beredd att hävda motsatsen. Det har släppts så många skivor (flera i princip omöjliga att få tag i) av Birchville Cat Motel genom åren att det kan vara svårt för den nyligen frälste att hitta rätt. Det är faktiskt svårt att tänka sig en bättre introduktion än ”Curved Surface Destroyer”.

I ett annat sammanhang hävdade jag att Birchville Cat Motel gör musik för sekunderna innan man är på väg att dö, då hela ens liv skymtar förbi i form av rapsodiska fragment. Detta uttalande kvarstår efter den närmast fysiska upplevelsen av att lyssna på ”Curved Surface Destroyer” i sin helhet.

(Publicerad 2006)

Youtube: Georges gitarr

Spellista: Don Cherrys 70-tal

Cherry

Youtube: TD live in Coventry