Boccardi-English: Split

Alberto Boccardi/Lawrence English
Split - LP
Frattonove fratto022

Av: Elias Hillström

Publicerad: fre, 2013-05-31 08:09

Båda sidorna av den här split-LPn är baserade på ett körverk av Antonio LaMotta som Alberto Boccardi spelade in förra sommaren. A-sidan är Boccardis egen, B-sidan är Lawrence English version.

Boccardi lägger till elgitarr, synth, bas, horn, saxofon, cello, elektronik och lite field recordings. Mycket vackert och mycket spännande i den bemärkelsen att man hela tiden undrar vart det hela ska ta vägen härnäst. En långsam, lätt förvriden liten kammarorkesterkänsla. Mörkt, tungt blås mot lätt elektroniskt brus. Hela tiden små, små intressanta detaljer på olika platser i ljudbilden. Tio minuter har gått när den himmelskt vackra kören släpps in några minuter för att sedan, helt sonika, ätas upp av elgitarr och oljud. Allt imploderar och kvar är bara ett lätt eko av vad som varit.

Man kan förstå hur Boccardi kom att tänka på hur en sådan som Lawrence English skulle kunna göra något spännande av detta. Man vill liksom gå in och dekonstruera Boccardis skapelse och utröna vad det är som egentligen finns där inne. Kanske ta fram några av de där spännande ljuden längst ut i ljudbilden, lyfta fram dem och höra hur de låter på nära håll.

Lawrence version börjar med körpartiet. För att sedan fokusera på ekot, det ambienta och känslan av landskap och fältinspelning. Aliens, byggarbetsplats eller westerndrama? Man har svårt att bestämma sig, man funderar, ända tills kören återkommer, i en renare form, kort, kort. Sen tystnad.

Sida B är en avskalad och lätt förvriden spegelbild av sida A. Man har hört det förut, ändå inte. Man känner igen det men vet inte vad det är.

Youtube: Georges gitarr

Spellista: Don Cherrys 70-tal

Cherry

Youtube: TD live in Coventry