Brothers of the Occult Sisterhood Goodbye

Brothers of the Occult Sisterhood
Goodbye
Digitalis Recordings digi023

Av: Mats Gustafsson

Publicerad: sön, 2009-11-08 14:55

För mig är nog de senaste årens allra mest intressanta musikaliska upptäckt det australiensiska musikkollektivet musicyourmindwillloveyou som med en imponerande ström av nya konstellationer och utgåvor ständigt tycks kapabla att fortsätta överraska och utmana.

Syskonduon Michael och Kristina Donnelly gör under det briljanta namnet Brothers of the Occult Sisterhood den kanske allra mest inspirerade musiken. Efter ett flertal cdr-släpp är det nu äntligen dags för deras första professionellt pressade utgåva och om inte dessa kraftfullt meditativa ljudlandskap och kosmiska dagdrömmar går hem i underjorden kommer den gnutta av hopp man trots allt hyser om saker och tings föränderlighet att vara helt borta.

Shamanistisk resonans, långsamt föränderliga improvisationer, sandfylld psykedelika, skeva och rent av trasiga folkstrukturer och tidlösa dronelandskap förenas i en form av kärleksfullt instrumentellt myller som lyckas vara såväl enormt detaljerad och omfångsrik som repetetiv och episk.

När jag sluter ögonen påminns jag om när jag tillsammans med mina föräldrar vandrade i den till synes förtrollade skogen som liten, men det är lika sannolikt att den tillsynes oändliga vyn av Australiens utmarker etsar sig fast på näthinnan. Det är kanske lite tidigt att redan i början av maj prata om kandidater för årets album men om du frågar mig är det här definitivt ett av dem.

(Publicerad 2006)

Youtube: Georges gitarr

Spellista: Don Cherrys 70-tal

Cherry

Youtube: TD live in Coventry