Corsican Paintbrush Aquarian Hymns

Corsican Paintbrush
Aquarian Hymns
Digitalis Recordings digi035

Av: Mats Gustafsson

Publicerad: fre, 2009-10-23 01:06

Det är sannerligen inte enkelt att hålla reda på alla projekt där Oklahomabon Brad Rose är involverad. Utöver att driva två synnerligen aktiva skivbolag (Digitalis och Foxglove) och koordinera en av de allra bästa nätpublikationerna när det gäller alternativ musik (Foxy Digitalis) är han dessutom inblandad i dussintalet olika band.

Under namnet Corsican Paintbrush skapar han tillsammans med sin fru Eden mestadels instrumentell folkmusik som snubblar fram i tillsynes oändliga etniska cirklar. Därmed sagt ligger mycket av deras styrka i repetitionen, i att våga utforska en idé så pass länge att den helt och hållet ges utrymme att blomstra.

I sina bästa stunder uppnås en hypnotisk effekt liknande Sunburned Hand of the Man, medan de svagare partierna ibland kan te sig alltför löst sammanhållna och skissartade. Lyckligtvis hör detta till undantagen och allt som oftast hålls dessa lägereldsdoftande folkimprovisationer ihop på ett föredömligt sätt med hjälp av en ansenlig dos musikalisk nyfikenhet, känsla och talang. Fragmentariska bilder av skogsklädda minnen och känslomässig förvirring förenas i en lågmäld men ändå utmanande musikalisk upptäcktsfärd.

(Publicerad 2007)

Youtube: Georges gitarr

Spellista: Don Cherrys 70-tal

Cherry

Youtube: TD live in Coventry