Date Palms: The Dusted Sessions

Date Palms
The Dusted Sessions
Thrill Jockey Thrill 336

Av: Daniel Persson

Publicerad: ons, 2013-06-12 18:55

Date Palms är en duo bestående av Marielle Jakobson (elektronik, violin och flöjt) och Gregg Kowalsky (elektronik och keyboards). Deras förra skiva bestod av två tjugominuters-spår, den här gången får vi sju kortare spår och duon är förstärka av ytterligare tre musiker på elgitarr, elbas och tambura.

Omslaget till The Dusted Sessions består av ett foto av Gregg och Marielle gåendes i en öken, det är ett omslag som verkligen ser ut som skivan låter. De säger sig vara inspirerade av indiansk musik, country, minimalism, spirituell jazz osv. Allt detta hörs i deras musik, så även ett släktskap med Barn Owl, Duane Pitre, Henry Flynt och Catherine Christer Hennix's The Electric Harpichord.

Det är långsamma drones med mörka melodier, i spåret med den målande titeln: "Night Riding the Sky Line" dyker plötsligt trummor in med dubbigt eko och plötsligt svänger det rejält (nåväl). Tveklöst skivans bästa spår och kanske hade det varit trevligt med fler spår med mer överraskningar. Men det är i vilket fall som helst en mycket bra skiva, kanske den bästa av Date Palms hittills. Får man inte nog så rekommenderas de tidigare skivorna samt Marielle Jakobson's soloskiva Glass Canyon.

Läs mer om:

Youtube: Georges gitarr

Spellista: Don Cherrys 70-tal

Cherry

Youtube: TD live in Coventry