DJ Olive featuring Honeychild Coleman: Thwis

DJ Olive featuring Honeychild Coleman
Thwis
The Agriculture AG 055

Av: Thomas Millroth

Publicerad: ons, 2013-05-01 15:27

Gregor Asch alias DJ Olive har jag hört som en riktig rytmgubbe, som mixar låtar, klanger till en oemotståndlig musik. Det är funktionellt, dansant. Kanske inte direkt musik att sitta still till och digga.

Här har han lagt upp en serie låtar med pumpande rytm och ganska fluffiga, romantiska klanger. Det känns under gummisulorna, när musiken drar igång. Jag har läst någonstans att det här är mitt i den ström av musik som i dag är karakteristisk i Brooklyn, där DJ Olive bor. Det vet jag inget om. Däremot hör jag hur suveränt han mixar klanger utan att någonsin förlora mark under fötterna.

Det är tungt och dansant, lättflyktigt som en behaglig parfym. Det är aldrig musik som är farlig, den är till för att behaga, rycka med och egga. Allra bäst låter det, när Honeychild Coleman blandar sin skarpa stämma i musiken. Den svävar ibland skevt och drar åt olika håll. Det ger flera låtar en mycket genuin karaktär bortom det där väldigt romantiskt vackra, som DJ Olive verkar vilja förföra med.

Ett funktionellt bruksalbum som kan pumpa på i bakgrunden, där lyssnaren gärna kan gå in och ut för att tala med sina medmänniskor eller i telefonen. Det är också ett slags beröm. Musik som slinker emellan.

Youtube: Georges gitarr

Spellista: Don Cherrys 70-tal

Cherry

Youtube: TD live in Coventry