Edda Magnason: Goods

Edda Magnason
Goods
Adrian Recordings arcd 127

Av: Thomas Millroth

Publicerad: tors, 2011-09-08 18:33

Jag har följt Edda Magnason ända sedan hennes tonår. Jag tror hon fick några av sina första spelningar, då jag bjöd in henne som chef för konstmuseet i Ystad. Sedan bad jag henne komma då och då i olika sammanhang. Hörde hur mycket hon hade att ge.
Med råge har hon visat detta. Hon har mejslat fram sin vokala filigranstil. Den är ljus, ystert lycklig och liksom självlysande. Det är mycket bra och av alla de sångare som gärna lever på känslorna i detta ljusa höga och litet spröda läge håller jag henne högst.

Det nya albumet uppfyller alla förväntningar. Det är bra, där är många låtar med duktigt gung och flera med dröjande lyrisk eftertänksamhet. Hon har än en gång bevisat och visat vem hon är. Respekt för det!

När jag sagt detta, vill jag egentligen inte bara hylla skivan och hennes generösa sätt att uppfylla alla förväntningar. Hela albumet andas av ysterhet, kärlek, kamratskap och rasande lycklig musikantupplevelse. Produktionen är ljus och luftig, vilket i dag kanske är litet av en konvention.

Nej, jag vill inte bara hylla skivan, jag ville så gärna höra mer av Edda. En gång hörde jag henne spela jazz på trio. Fantastiskt. Och på hennes hemsida finns en bild från samarbetet med konstnären Johanna Billing.

Just det, kom igen, jag väntar på de stora konstnärliga utmaningarna, som Edda skulle klara bättre än många och med mycket oväntade resultat. Jag lovar och tror!

Youtube: Georges gitarr

Spellista: Don Cherrys 70-tal

Cherry

Youtube: TD live in Coventry