Evil Moisture: If You Want to Fuck the Sky…Teach Your Cock to Fly

Evil Moisture
If You Want to Fuck the Sky…Teach Your Cock to Fly
IDEAL083

Av: PM Jönsson

Publicerad: ons, 2010-09-01 15:09

Jag hamnar, som så ofta,http://www.discogs.com. Oj. Det finns många skivor och kassetter med Evil Moisture. I alla möjliga format. I minst 20 år har Andy Bolus varit en del av den underjordiska noisevärlden, ofta tillsammans med Brigitte Bordelle, under namnet Evil Moisture. Jag har inte hört någonting förut och struntar i att gå tillbaka i historien. Koncentrerar mig på det aktuella iDEAL-släppet. En LP. Vitt omslag, med svart form i mitten. Något snuskigt? Naeeäää. Tror inte det.

Vinyl känns passande. Det svajar. Ljud som inte står rakt, utan böjer sig ner, ligger på knä, hasar, som en spansk skogssnigel på jakt efter mat. Jag ser även andra saker. En pendel som sprängs itu. En människa som skriker, hos tandläkaren, ilande frekvenser. (Träffande att Henrik Rylander har mastrat, i Studio Dental). Beats, ibland, tråkigt, de rena noiseinslagen och svindelkänslan som infinner sig på delar av skivan är bättre. Liksom en kort skrotattack och Brigitte Bordelles röst, skärande skrik à la Hijokaidan, men även trasiga stavelser som försvinner ner i svalget vid något tillfälle. Tror jag. Människa eller maskin?

Två långa stycken, på varsin sida. Instrument/utrustning: diverse apparatur. Oscillatorer. Feedback. Med mera. Urnoise, old school. Ingen av de bästa skivor jag hört på iDEAL. Men det finns något där, särskilt i de tystare, mer laddade momenten som lockar.

Youtube: Georges gitarr

Spellista: Don Cherrys 70-tal

Cherry

Youtube: TD live in Coventry