Forest Swords Engravings

Forest Swords
Engravings
Tri Angle 20

Av: Daniel Persson

Publicerad: fre, 2013-09-06 10:21

Matthew Barnes aka Forest Swords släppte för fyra år sedan debut-ep:n Dagger Paths på etiketten Olde English Spelling Bee. Den gick de flesta obemärkt förbi men släpptes ett år senare av No Pain In Pop och fick då något större uppmärksamhet. Barnes gjorde redan då en säregen musik som beskrevs som om Burial skulle ha gjort postrock, och den beskrivningen känns relevant även på fullängdsdebuten. Han blandar dub, pop, rock, soul, r´n´b med taggiga gitarrer. Sång förekommer på ett par spår, det är Barnes's röst men den så pass bearbetad att det låter som att det är flera som sjunger.

I en intervju får han frågan hur mycket av hans musik som är samplad. En befogad fråga då det låter som att han använder mycket samplingar, men tydligen gör han nästan allt helt själv. Musiken på Engravings låter fortfarande väldigt egensinnig och jag kan inte komma på andra artister som låter som Forest Swords. Det känns dock helt logiskt att han nu delar skivbolag med en annan brittisk artist som rör sig bland långsamma mörka ljud, nämligen The Haxan Cloak på Tri Angle Records.

Jag hade väldigt höga förväntningar på Engravings och de kanske inte motsvarades helt, där Dagger Paths kändes nyskapande känns Engravings som lite av mer av samma. Å andra sidan hade jag nog blivit besviken om han hade låtit helt annorlunda på den här skivan. I vilket fall som helst anser jag Engravings vara en mycket bra skiva.

Läs mer om:

Youtube: Georges gitarr

Spellista: Don Cherrys 70-tal

Cherry

Youtube: TD live in Coventry