Grass Roots / Conly – Harding – Jones – Taylor

Grass Roots – Conly/Harding/Jones/Taylor
Grass Roots
AUM Fidelity AUM075

Av: Per-Åke Holmlander

Publicerad: ons, 2013-03-20 11:53

Rättfram klassisk frijazz i en inspelning som väl speglar en dag på jobbet.

Kvartetten vågar ta det lugnt. Jobba på och bygga utan att spela sig gröna omedelbums hela tiden. De är samspelta, formmedvetna, till och med lite kluriga och strävar alla åt samma håll. Det är skönt att höra transparent råjazz. Det ger perspektiv och djup.

När jag hör Grass Roots är det inte utan att jag tänker på en svensk favoritgrupp med tidvis samma sättning – Dog Out – med herrar Nordström och Pinton på saxar och förträffliga Welin och Fält i kompet. Grupperna påminner om varandra och kompletterar varandra. Det vore spännande att höra gruppmedlemmarna mötas och mixas. Jag är övertygad om att det skulle fungera utmärkt.

Vilka är då Grass Roots? Såhär kan det rått beskrivas. Darius Jones / altsax – William Parker, Steve Swell, Jason Adasiewicz, Oliver Lake… Alex Harding / barytonsax – David Murray, Aretha Franklin, Sun Ra, Angélique Kidjo… Sean Conly / bas – David Liebman, Nicholas Payton, Andrew Hill, Regina Carter… Chad Taylor / trummor – Chicago Underground Duo/Trio/Orchestra, Ken Vandermark, Fred Anderson…

Om ni efter detta lilla funderar på inköp och inte redan har Dog Out:s CD på Moserobie. Köp den istället för den är nog snäppet vassare. Heja Sverige!!!

Läs mer om:

Youtube: Georges gitarr

Spellista: Don Cherrys 70-tal

Cherry

Youtube: TD live in Coventry