Human Teenager Animal Husbandry

Human Teenager
Animal Husbandry
Spectrum Spools SP 015

Av: Jens Holmberg

Publicerad: tis, 2012-06-12 19:33

Trendkänsliga Spectrum Spools, med John Elliott i spetsen, har knytit upp duon Human Teenager, som består av Gary War och Taylor Richardson, till sitt stall. Debutskivan Animal Husbandry för omedelbart tankarna till gelikar som Ariel Pink's Haunted Graffiti och John Maus.

Musiken är skev och trasig, fylld av samplingar och hemmasnickrade effekter. Och rätt utflippad stundtals. Duons hypnagogiska pop tar ut svängarna rejält redan på öppningsspåret Fourth Rice, som med sin svängiga gitarr, plastiga beats och fladdrande sång är skönt sommarsuddig.

Här finns också briljanta låtar med hit-nerv, som Permanent Skin, en uppvisning av Gary Wars känsla för fina och effektiva popmelodier. En kolerisk intensitet går som en röd tråd genom Animal Husbandry och stundtals studsar samplingarna som ping-pong genom öronen. Men det är inte kaotiskt – bara lite galet. Och bortom de drömska stämningar och effekterna finns skarpa popstrukturer att förlora sig i – det gäller bara att fokusera bortom det ibland överväldigande gyttret av synthar, 80-talsnostalgi, oljud och free-party techno.

Youtube: Georges gitarr

Spellista: Don Cherrys 70-tal

Cherry

Youtube: TD live in Coventry