Hush Arbors Under Bent Limb Trees

Hush Arbors
Under Bent Limb Trees
Digitalis Recordings 037

Av: Jens Holmberg

Publicerad: mån, 2009-10-26 01:52

Keith Wood och hans Hush Arbors-projekt släppte tidigare i år skivan ”Landscape of Bone” som var ett fint stycke experimentell och intoxikerad folkmusik. Och en trevlig upptäckt för min del. ”Under Bent Limb Trees” stegar bakåt i historien och är återutgåva av en cd på det Oklahomabaserade bolaget Digitalis.

Musiken är mer avskalad jämfört med ”Landscape of Bone ”, lite mer lågmäld och långsammare. Keith Woods bräckliga viskningar släpar fram ord som i mötet med strängarna skapar en säregen röst. Banjo varvas med gitarr och det är något organiskt över musiken. Som om det vore självaste skogen som sjöng.

Jag gillar det långsamma. Det passar den spöklika sången och de sprakande omgivningarna.”Where the Black Bear Hides in the Sky” sticker ut och har en medryckande rytm som vegeterar i folkmyllan. Det påminner om Wooden Wand & the Vanishing Voices bästa stunder.

Som bonus får man en disk med svåråtkomligt material. Och en hemlig låt, väl värd att uppmärksammas. iTunes ger den namnet ”If There Be Spirits, Let Them Come”. Det är ett mastigt dronestycke på 20 minuter som mot slutet spinns in i en skimrande gitarrpassage. Ett förförande avslut.

(Publicerad 2007)

Läs mer om:

Youtube: Georges gitarr

Spellista: Don Cherrys 70-tal

Cherry

Youtube: TD live in Coventry