Ich Bin Nintendo: Look

Ich Bin Nintendo
Look
Va Fongool Records VAFCD005

Av: Per-Åke Holmlander

Publicerad: fre, 2014-04-04 07:51

Det här är mycket bättre än det verkar. Det är ett ”jävla hallå”. Det är starkt, vasst och intensivt. Helt fritt improviserat enligt hemsidan men för mig känns det – när man väl anpassat hjärna och öron – som nog så strukturerat och organiserat. Det stilenligt myckna upprepandet gör måhända resultatet ganska ”låtigt” faktiskt.

Detta är Ich Bin Nintendos andra album. Det första kom 2012 och då med Mats Gustafsson som väl vald gäst. Gruppen är en ”klassisk-rocktrio” med Christian Skår Winther på gitarr & sång, Magnus Skavhaug Nergaard på bas och Joakim Heibö Johansen på trummor & sång. Producenten heter Lasse Marhaug – makalös norsk, smakfull & genialisk elektronikguru – och det är ju naturligtvis också en av förklaringarna till det goda resultatet. Dock är jag inte helt nöjd med mixningen. Trummorna är svaga i mixen och det som hörs är mycket cymbaler och lite trummor vilket gör helheten lite skramlig på bekostnad av närhet och tryck. Synd tycker jag.

Vad den här musiken ska kallas vet jag inte, men ImproNoicePunk kanske måhända ger er en viss aning vartåt det låter. Musiken är ganska extrem, men jag gläds ändå åt att den är så uppenbart känslig, lyhörd och transparent vilket inte hör till vanligheterna i genren. Bra.

Begåvade gossar!!!

Läs mer om:

Youtube: Georges gitarr

Spellista: Don Cherrys 70-tal

Cherry

Youtube: TD live in Coventry