Ich Bin N!ntendo & Mats Gustafsson

Ich Bin N!ntendo & Mats Gustafsson
Ich Bin N!ntendo & Mats Gustafsson
Vafongool VAFCD002

Av: PM Jönsson

Publicerad: tors, 2012-11-22 00:56

Det här borde falla mig i smaken. Norsk powertrio som på sin debutskiva – inspelad live – bjuder in Mats Gustafsson för att skapa extra tryck. Lasse Marhaug har mixat och mastrat. Tankarna går inte främst till landsmän som Noxagt och MoHa! utan jag inbillar mig att det är japansk noiserock, John Zorn-projekt, och no-wave-band som spökar. Samt OffonOff – Paal Nilssen-Love, Terrie Ex, Massimo Pupillo – fast den äldre norsk/holländska/italienska-trion har en helt annan densitet.

Christian Skår Winther (elgitarr), Magnus Skavhaug Nergaard (elbas) och Joakim Helbø Johansen (trummor) kör på långt över tillåten hastighetsgräns, Mats Gustafsson förvandlar barytonsaxofonen till en skärbrännare. Men trots att det är en debutplatta och att medlemmarna spelar sig blodiga upplever jag det som ganska bagatellartad musik. Kaos som sällan är intressant, Ich Bin N!ntendo har inte hittat fram till en egen identitet och Mats Gustafsson tillför inte mycket till soundet. Det blir mest klyschor.

Nåja, en kort skiva, tre låtar, på knappt en halvtimma, och förhoppningsvis kommer de tre musikerna – som spelar i flera olika band – överraska med andra projekt framöver. Eller ta Nintendobandet in i nya, oväntade dimensioner.

Youtube: Georges gitarr

Spellista: Don Cherrys 70-tal

Cherry

Youtube: TD live in Coventry