Lawrence English The Peregrine

Lawrence English
The Peregrine
Experimedia 020

Av: Daniel Persson

Publicerad: tors, 2011-09-08 23:36

Med inspiration från J.A Bakers bok The Peregrine har australiensaren Lawrence English spelat in sin nya skiva med samma namn. Boken, som handlar om rovfåglar och de miljöer de lever i, kom Lawrence English över när han besökte David Toop i London. Han fastnade direkt för en passage om ljudet av en Tornuggla på jakt.

English fascinerades av Bakers detaljerade beskrivningar av landskap och miljöer, och bestämde sig för att spela in en skiva inspirerad av boken. Detta i hopp om att fler ska upptäcka J.A Baker.

Skivans första spår "October 1 - The Hunting Life" börjar med vad som låter som en mässande kör som efter ett par minuter tas över av ett försiktigt drone och så fortsätter det på resten av skivan. Det handlar inte om några öronbedövade drones utan snarare ganska stillsamma sådana. Titlar som "November 16 - Dead Oak", "January 30 - Grey Lunar Sea" och "March 16 - Heavy Breath Of Silence" säger något om vad för stämning Lawrence English är ute efter.

Lawrence English har med The Peregrine lyckats övertyga mig om att fördjupa mig i J.A Baker's verk, men det räcker gott och väl med skivan.

Youtube: Georges gitarr

Spellista: Don Cherrys 70-tal

Cherry

Youtube: TD live in Coventry