Library Tapes: Fragment (Kning Disk)

Library Tapes
Fragment
Kning Disk kd049

Av: PM Jönsson

Publicerad: mån, 2009-10-05 14:06

David Wenngrens musik under namnet Library Tapes är som nycklar till låsta rum. Jag öppnar en dörr, kikar in, men går inte in, betraktar på avstånd, historier rullas upp mellan tonerna, minnen vaknar till liv. Men är det mina minnen? Eller helt andra berättelser? En middagsbjudning 6 maj 1953. Det snöar, ett barn står på tå vid ett litet fönster. En samling människor fotograferas, på en veranda, vid ett sommarhus. En tom säng. Det tunna täcket har krullat ihop sig. På golvet ett glas med vatten.

Fragment är en passande titel. Korta låtar. Några runt två minuter. På skivan ”Feelings For Something Lost” var Erik Skodvin och Colleen hjälpande händer, nu är de likasinnade Peter Broderick och Sylvain Chauveau gästmusiker. Pianomelodier med stränginstrument som då och då skapar små skiftningar i färgskalan. Mycket svartvitt. Men aldrig grått. När stråkar kommer in några gånger påminner det om Stars Of The Lid.

Till en början tycker jag att det är synd att pianot tar så mycket plats. Det är vackert och vilande, men i vissa lägen kan jag sakna ett större spektra av ljud och klanger. Å andra sidan är det fragmentariska och avskalade enbart positivt. Musiken stannar kvar. Flera gånger sätter jag automatiskt på skivan igen. Och berättelserna lever ett eget liv, i mitt huvud, jag kan inte bli kvitt bilderna.

(Publicerad 2008)

Youtube: Georges gitarr

Spellista: Don Cherrys 70-tal

Cherry

Youtube: TD live in Coventry