Linda Sharrock / Eric Zinman / Noah Rosen / Mario Rechtern: aknowledgements not for sale

Linda Sharrock / Eric Zinman / Noah Rosen / Mario Rechtern
aknowledgements not for sale
JaZt Tapes, CD-049

Av: Per-Åke Holmlander

Publicerad: tors, 2015-01-08 18:57

TRAMS! - var min första spontana reaktion när jag startade min lyssning på detta - acknowledgements not for sale. Men det är inte alls rätt ord för detta är betydligt allvarligare än så och musiken är definitivt inte den jag hoppades på när jag förväntansfullt såg Linda Sharrocks namn på omslaget – låt mig förklara...

Det här känns väldigt konstigt och verkligen inte bra. Det känns svårt att skriva om mina tankar och farhågor. För om jag förstått saken rätt så fick Linda Sharrock en kraftig stroke 2009 och sitter numera, 67 år gammal, i rullstol. Men om detta stämmer till fullo eller inte, eller om vi som lyssnare vet om det eller inte spelar ju egentligen ingen roll. Den här musiken är inte bra. Det låter som om ALLA har hakat upp sig och inte befinner sig på samma scen. Ofokuserad – jagvetintevad – impro. Tycker jag. Linda Sharrock presterar här långt långt bortom det som vi förknippar med henne. Det är långt långt borta från fantastiska skivor som Sonny Sharrocks Black Woman från 1969 t.ex. och även hennes framträdanden på scen under senare år. Övriga medverkande – no comments. Hur någon kan tycka, hur behjärtansvärt det än är, att detta är så angelägen musik att den måste ges ut och spridas är för mig en total gåta. Detta är måhända hårda och direkta ord men jag vet inte vem detta gagnar.

JaZt Tapes är skapat (?) av Jan Ström - han startade Ayler Records och tog sedermera också över Silkheart Records - och är ett spännande projekt för musikerstyrd distribution av musik.Se gärna hans och JaZt Tapes hemsida – www.janstrom.se - med mycket spännande läsning.

Inte vet jag men jag får en dålig eftersmak av denna CDr. Här verkar något gått överstyr och finns det någon bov i hela detta så inte är det Linda Sharrock.

Youtube: Georges gitarr

Spellista: Don Cherrys 70-tal

Cherry

Youtube: TD live in Coventry