Loscil_Sketches From New Brighton

Loscil
Sketches From New Brighton
Kranky krank171

Av: Mats Almegård

Publicerad: tors, 2012-09-13 08:55

Loscils makalösa album Endless Falls har blivit dryga två år gammalt. Ändå har det inte lämnat platsen framför min skivspelare där de för tillfället mest spelade skivorna ligger. Rotationshastigheten på vad som ligger där är normalt mycket högre. Men Endless Falls stannade kvar. Med sitt lika regntunga som mjukt dubbiga sound var det inbjudande och varmt, samtidigt som det var avskalat och fjärmat. En perfekt mix för ett lysande elektronikaalbum.

Nu kanske det kommer att få flytta på sig. För när Scott Morgan släpper nya skivan Sketches from New Brighton fortsätter han exakt där han befann sig på på förra albumet, men utan att upprepa sig. Borrandet efter vackert precisa ljud har tagit honom vidare på vägen. Detta är inte dubtechno i ordets rätta bemärkelse, men dubtechnon finns hela tiden med som en skiss i bakgrunden. Morgan gör inte dansant musik, ändå går det utmärkt att tänka sig denna musik på vilken frisinnad klubb som helst. Det är musik fylld av paradoxer – och de fungerar så fint tillsammans.

Denna skiva lär vara en slags exkursion runt om i området New Brighton i utkanten av Vancouver. Det är inte särskilt svårt att se hur bra musiken måste passa där invid Stilla Havets mäktiga landskap. Ytterligare en fullträff från Scott Morgan.

Läs mer om:

Youtube: Georges gitarr

Spellista: Don Cherrys 70-tal

Cherry

Youtube: TD live in Coventry