Neel - Phobos

Neel
Phobos
Spectrum Spools (SP037)

Av: Daniel Persson

Publicerad: tors, 2014-10-23 19:32

Italienaren Giuseppe Tillieci aka Neel är mest känd för att utgöra halva Voices From the Lake med Donato Dozzy, där de gör fantastisk ambient-techno tillsammans. Neels namn förekommer även på extremt många skivor inom elektronisk musik då han är en av de främsta mastrarna idag.

Phobos är Neels solodebut och bygger på hans liveprojekt, det är inte mycket techno på den här skivan, ingen alls faktiskt, desto mer ambient. Phobos är den största av planeten Mars två månar och har inspirerat skivan. Musiken, eller snarare ljuden låter verkligen som om man befann sig på en i resa rymden – det är mörkt, krypande och klaustrofobiskt.

Det är mer en upplevelse än musik, men en angenäm om än något läskig sådan. Kristallklara ljud vars ursprung är svåra att definiera, det är kargt och ödsligt. Inte mycket som driver musiken framåt bortsett från på de två sista spåren. Titlar som Post Landing, Storm in Stickney, Crater Chain Observations, The Gravity of Limtoc, Travelling on Kepler Dorsum, Life on Laputa Regio och The Secret Revealed sätter tonen för denna dryga femtio minuter långa resa. En inte allt för avlägsen kusin till Klara Lewis, som dock befinner sig betydligt närmare marken.

Läs mer om:

Youtube: Georges gitarr

Spellista: Don Cherrys 70-tal

Cherry

Youtube: TD live in Coventry