Padden_Pause for the jet

Daniel padden
Pause For The Jet
Dekorder 026

Av: Mats Gustafsson

Publicerad: mån, 2009-10-05 00:01

I slutet av förra året flyttade Daniel Padden från en innerstadslägenhet i Glasgow till en liten stuga någonstans på gränsen till England. Resultatet skulle kunna vara en skiva som med naturens prakt i fokus målar bilder av det regntyngda brittiska landskapet, men ska sanningen fram vet jag inte om jag någonsin tidigare hört Padden göra musik så tydligt rotad i urbanitet.

Kanske är det så enkelt att det är det man inte har som inspirerar och att gräset på den andra sidan är och förblir grönare än ens egen bakgård. Oaktat detta är det här en imponerande skiva som fångar det nyckfulla, humoristiska och obskyra från Volcano the Bear men blandar upp det med fantastiskt låtskrivande som trots den musikaliska komplexiteten ständigt finns närvarande. Såväl brittisk som mer exotisk folkmusik pressas genom ett finmaskigt, kollageliknande filter bestående av krautrock, avantgarde, skogsklädda och industriella och segment av frijazz.

Varje individuell del är inte nödvändigtvis så värst imponerande men på det sätt de så finkänsligt men ändå utmanande är placerade som en del av någotning betydligt mycket större visar på en stor musikalisk idérikedom, frihet men också vördsamhet.

(Vecka 43, 2008)

Läs mer om:

Youtube: Georges gitarr

Spellista: Don Cherrys 70-tal

Cherry

Youtube: TD live in Coventry