Rodion G.A.

Rodion G.A.
The Lost Tapes
Strut Records STRUT111LP

Av: Daniel Persson

Publicerad: ons, 2013-06-12 19:02

The Lost Tapes består av musik som rumänen (till hälften bulgar men uppväxt i Rumänien) Rodion Rosca spelade in åren 1978-1984 tillsammans med sitt band Rodion G.A. Han var som ung känd som "The King of Records" då han hade en enorm skivsamling, och var besatt av all typ av musik, alltifrån pop och rock med Led Zeppelin, Beatles och Jimi Hendrix till progg och elektronisk musik och jazz.

Han ska tydligen även ha träffat Kraftwerk tidigt i sin karriär och de gjorde ett stort intryck på honom. Han startade till slut ett band med några vänner, sättningen var klassisk rock men han var även ett tekniskt snille och experimenterade med Tesla-maskiner, kassetter och hemma-byggda syntar.

Musiken låter som progg-krautig Zappa-rock på ett bra sätt, ibland dyker syntpopmelodier upp i den annars ganska rockiga ljudbilden. Ibland sjunger Rodion ibland är det helt instrumentalt. Det är ganska otroligt att det fortfarande går att gräva fram så här gammal musik som låter så unik år 2013. Det enda jag kan komma på som låter någorlunda liknande är Boris Vian's sons Patrick Vian's nyligen återutgivna Bruits Et Temps Analouges.

Läs mer om:

Youtube: Georges gitarr

Spellista: Don Cherrys 70-tal

Cherry

Youtube: TD live in Coventry