Vlubä The Green Lion Great Tapes Vol. 4

Vlubä
The Green Lion Great Tapes Vol. 4
Ikuisuus

Av: Mats Gustafsson

Publicerad: lör, 2009-10-17 23:15

Argentinska Vlubä börjar närma sig legendariska Reynols när det gäller regelbundenheten av skivsläpp på diverse mer eller mindre obskyra skivbolag världen över.

Den här gången är det förnämliga Ikuisuus som står för värdskapet för deras skruvade variant av psykedelia, krautrock och noise. Väsande elektronik sjunker ner under ytan av primitivt trumspel för att åter stiga upp mitt bland utdragna gitarrsegment och manisk pratsång. Känslan av obehag och olust sprids med ilfart genom kroppen och knuten i magen vill inte riktigt släppa förrän rösten försvinner och bandet ger sig av än längre ut i galaktisk terräng.

Första spåret (av två) har fått namnet ”The Last Most Great Psychic Band of the All Universes” och det säger en hel del om var denna mystiska konstellation befinner sig någonstans. Referenspunkterna är många och den som vill kan säkert se kopplingar till såväl Amon Düül, Can som redan omnämnda Reynols. Framför allt skymtar dock ett band som med egensinnighet och orubblig experimentlusta skapar ett hypnotiskt och förvirrat soundtrack till en återkommande mardröm.

(Publicerad 2008)

Läs mer om:

Youtube: Georges gitarr

Spellista: Don Cherrys 70-tal

Cherry

Youtube: TD live in Coventry